فریمورک codeigniter چیست

زبان php به شما این امکان را می دهد که برنامه نویسی backend یا همان برنامه نویسی سمت سرور را تجربه کنید. اگر بخواهید برنامه ها و کد هایتان را با این زبان برنامه نویسی اجرایی کنید به فریم ورکی (Framework) نیاز دارید که بتواند برای شما هم سرعت و هم سادگی در استفاده را به ارمغان بیاورد. این فریم ورک ها بسیار متنوع بوده و شما می توانید هر کدام را که با آن راحت تر هستید برای کار کردن انتخاب کنید.

در این مطلب قصد داریم یکی از محبوب ترین این فرم ورک ها یعنی codeigniter (کدایگنایتر) را برای شما مورد بررسی قرار داده و آن را معرفی کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

آشنایی با فریم ورک codeigniter

پیش از این که بخواهیم در مورد codeigniter به صحبت بپردازیم، ابتدا خیلی مختصر می خواهیم ببینیم که فریم ورک چیست. به طور کلی فریم ورک به مجموعه ای از لایبرری ها و قانون های موجود در برنامه نویسی اطلاق میشود که کار آنها ساده تر کردن پروسه برنامه نویسی و سرعت بخشیدن به آن است. هر یک از زبان های کدنویسی یک یا چند فریم ورک منحصر بفرد برای خود در اختیار دارند که می توان در بستر آنها مشغول به کد زدن و برنامه نویسی شد.

Codeigniter یکی از محبوب ترین فریم ورک ها برای پی اچ پی است. پی اچ پی یکی از پرکاربرد ترین زبان های برنامه نویسی است و لذا داشتن فریم ورکی قوی و سریع که بتواند سهولت و سرعت را برای برنامه نویس به ارمغان بیاورد یکی از الزامات برای ان محسوب می شود. کدایگنایتر به عنوان یک فریم ورک پی اچ پی این امکان را برای شما فراهم می آورد که بتوانید خیلی ساده، ایمن و پرسرعت برنامه نویسی های خود به زبان پی اچ پی را انجام داده و از کارتان لذت کافی را ببرید

این فریم ورک جذاب را به اختصار سی آی (CI) هم مینامند که از دو حرف نخست عبارت codeigniter گرفته شده است. سوالی که در این میان پیش می آید این است که چرا باید میان فریم ورک های موجود کدایگنایتر را انتخاب کنید؟ برای پاسخ به این پرسش بهتر است به بررسی مزیت های این فریم ورک بپردازیم، پس در ادامه با ما همراه باشید.

چرا باید کدایگنایتر را به عنوان فریم ورک انتخاب کنیم؟

اگر در حوزه برنامه نویسی پی اچ پی کار می کنید و به دنبال یک فریم ورک فوق العاده برای ان هستید پیشنهاد ما کدایگنایتر است. حتما می پرسید چرا کدایگنایتر؟ چون این فریم ورک از مزیت های فوق العاده ای بهره مند است که ما را مصمم می کند آن را انتخاب کرده و از آن استفاده کنیم. این مزیت ها به شرح زیر هستند:

  1. کدایگنایتر رایگان بوده و به صورت اوپن سورس عرضه می شود
  2. در عین سادگی و پر سرعت بودن یک فریم ورک بسیار قوی محسوب می شود
  3. امکان نصب بسیار راحت این فریم ورک و اجرای پرسرعت آن نیز دیگر مزیت کدایگنایتر محسوب می شود
  4. در اختیار داشتن یک داکیومنت و همچنین راهنمای کاملا قدرتمند
  5. بسیار سریع می تواند توسعه نرم افزارها را انجام دهد

در ادامه مختصری در مورد این مزیت های codeigniter توضیح خواهیم داد، با ما همراه باشید.

  1. عرضه به صورت رایگان و صورت اوپن سورس

رایگان بودن همیشه یک ویژگی فوق العاده برای نرم افزارها، فریم ورک ها، ابزار و … به شمار می آید. کدایگنایتر علاوه بر اینکه نیاز به پرداخت ندارد و شما برای استفاده از آن متحمل هیچ هزینه ای نخواهید شد از جمله فریم ورک های اوپن سورس یا متن باز است. این یعنی جاهایی که دوست داشته باشید می توانید تغییراتی را در برنامه نویسی آن ایجاد کنید و به نوعی ان را شخصی سازی کنید.

  1. قوی اما بسیار راحت و پرسرعت

یکی از مهمترین ویژگی ها و مزیت های کدایگنایتر را می توان قوی بودن آن بیان کرد. در عین این که کار کردن با این فریم ورک بسیار ساده و سریع انجام می شود اما کدایگنایتر بسیار قدرتمند بوده و می تواند از پس کد نویسی های پیچیده شما هم بربیاید. عده ای به غلط فکر می کنند که با توجه به سادگی این فریم ورک و عدم بهره مندی ان از پیچیدگی ممکن است نتوان نرم افزارهای خوبی را به کمک آن پیاده سازی کرد، اما همانطور که گفتیم این امر کاملا اشتباه بوده و ما شاهد نرم افزارهای خوبی هستیم که به وسیله این فریم ورک و پی اچ پی طراحی می شوند.

  1. پروسه نصب و اجرای ان بسیار ساده و پرسرعت است

اگر از پروسه های نصب طولانی و پیچیده و عجیب و غریب خسته شده اید پیشنهاد میکنیم codeigniter را به عنوان فریم ورک پی اچ پی تان انتخاب کنید. برای نصب این فریم ورک نه مانند لاراول احتیاج به ارائه دستورات در کامند لاین دارید و نه نیازی به سایر پیچیدگی ها و کارهای سختی که سایر فریم ورک ها از شما می خواهند. شما می توانید خیلی سریع و در عین حال ساده کدایگنایتر را نصب کرده و آن را اجرا کنید.

  1. در اختیار داشتن یک داکیومنت و همچنین راهنمای کاملا قدرتمند

آیا به دنبال یک فریم ورک هستید که راهنمای کامل و جامعی از آن منتشر شده باشد؟ پس codeigniter انتخاب مناسبی برایتان به شمار می آید. شما می توانید این راهنما یا همان داکیومنت را از سایت اصلی این فریم ورک دانلود کرده و سپس از آن استفاده کنید. روش کار این داکیومنت به این صورت است که ابتدا شما یک پروژه آزمایشی می سازید. سپس زمانیکه در حال تست و بررسی این پروژه آزمایشی و کار کردن بر روی آن هستید برخی مفاهیم مورد نیاز که کاملا پایه ای و حتی برخی از آنها ابتدایی هم هستند برای شما بیان می شود. و به این گونه در حین کار آموزش های لازم را خواهید دید.

  1. بسیار سریع می تواند توسعه نرم افزارها را انجام دهد

و در نهایت اخرین مزیت codeigniter را می توان سرعت بالای آن برای توسعه نرم افزارها عنوان کرد. قانون ها و همچنین قابلیت هایی که برای این فریم ورک در نظر گرفته شده اند می توانند سرعت برنامه نویسی شما را تا چند برابر بیشتر کنند.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − یازده =