رازهای مهم در مورد تفاوت انواع سایت

تفاوت انواع سایت و راز هایی در مورد آنها

رازهای مهم در مورد تفاوت انواع سایت

سایت یا وب سایت اینترنتی به یک فضا گفته می شود که به صورت آنلاین بوده و دارای محتوا و نیز اطلاعاتی هست که همه ی آنها در یک دامنه ی مخصوص قرار گرفته و سازماندهی می شوند. سپس این سایت ها قادر هستند تا به کمک این دامنه ای که در اختیار دارند خدمات و یا محصولات خود را به مشتری ها و مخاطبان خود ارائه دهند. سایت را می توان به عنوان یک یونیت اطلاعات به شمار آورد که به صورت مستقل فعالیت میکند.

محتوایی که وب سایت های اینترنتی می توانند داشته باشند شامل: متن ها، تصاویر، ویدیو، فایل و هر گونه محتوایی که دارنده ی سایت مایل به بارگذاری آن باشد است. عمدتا هر وب سایت و یا سایت در یک زمینه ی منحصر به فرد و مخصوص خود مشغول به انجام فعالیت است. همین امر هم می تواند تفاوت انواع سایت را ناشی شود. در این مطلب قصد داریم تا به تفاوت انواع سایت بپردازیم اما به این منظور می بایست ابتدا انواع سایت ها را شناخته و در مورد انها اطلاعات جمع اوری کنیم سپس به کمک همین اطلاعات می توانیم در مورد تفاوت انواع سایت صحبت کنیم.

تفاوت انواع سایت با یکدیگر در چیست؟

برای این که در مورد تفاوت انواع سایت بیشتر بدانیم تنها کاری که لازم است انجام دهیم این است که انواع مختلف سایت ها را بشناسیم. سپس از روی تعریف می توانیم در مورد تفاوت انواع سایت صحبت نموده و آن را به خوبی متوجه شویم. نکته ی نخستی که لازم است بدانید این است که وب سایت ها را از جنبه های مختلفی دسته بندی کرده و برای آنها انواع مشخصی تعیین می کنند.

مثلا یکی از انواع این دسته بندی ها که در این مطلب قصد داریم تا به آن بپردازیم دسته بندی انواع وب سایت با توجه به کارکرد و محتوای آنها است. دسته بندی دیگری که می توان برای سایت ها در نظر گرفت دسته بندی آنها به کمک مولفه های فنی سایت است که در این مطلب با ان کاری نداریم. لذا برای این که در مورد تفاوت انواع سایت از نظر کارکرد و عملکرد اطلاعات به دست آوریم لازم است تا دسته بندی انواع وب سایت ها با توجه به کارکردی که دارند را بشناسیم. این دسته بندی را میتوان به شرح زیر به شمار آورد:

  1. سایت های شخصی و پرسونال
  2. سایت های موسوم به فروشگاهی
  3. سایت های مخصوص تبلیغات
  4. سایت هایی که به منظور اطلاع رسانی طراحی شده اند
  5. سایت های مربوط به سوشال مدیا یا شبکه های اجتماعی
  6. سایت های مخصوص تجارت الکترونیکی
  7. سایت های آموزشی
  8. سایت های خبری

در ادامه به توضیح هر یک از این انواع سایت ها می پردازیم.

 

1.سایت های شخصی و پرسونال

نخستین نوع سایتی که برای تفاوت انواع سایت به آن می پردازیم سایت های شخصی هستند. افراد با اهداف گوناگونی اقدم به راه اندازی یک سایت کرده اند و در آن محتوایی که تولید می کنند را به مخاطبان خود عرضه می کنند. برای مثال یک آشپز می تواند سایت مخصوص به خود را داشت باشد یا یک آموزگار به همچنین. معمولا این افراد ابتدا به معرفی خود، دستاوردهایشان و … می پردازند و در فیلد کاری که قرار است در آن وب سایت فعالیت داشته باشند هم توضیحاتی ارائه می دهند. طراحی و راه اندازی یک سایت شخصی می تواند به افراد کمک کند تا بتوانند در حوزه هایی که به آن علاقه دارند ارتباطاتی بسیار مفید به دست آورند.

2.سایت های موسوم به فروشگاهی

در این بخش از تفاوت انواع سایت به نوع دیگری از سایت ها یعنی سایت های فروشگاهی می پردازیم. این دسته از انواع سایت ها برای انجام کارهایی در زمینه ی فروش آنلاین محصولات طراحی شده و مورد استفاده قرار می گیرند.

در این سایت ها شما می توانید کالاهایی که موجود دارید را معرفی کنید، خدماتی که ارائه می کنید را معرفی کنید، بتوانید سفارش های مشتری ها را دریافت کنید، مشتریان بتوانند خرید خود را تکمیل کرده و در نهایت هم حساب خود را پرداخت کنند. نحوه ی ارتباط این دست از سایت ها از نوع بیزینس به مشتری است.

این دست از سایت ها امکان انجام کارهایی نظیر چانه زدن برای جنس مورد نیاز مشتری را در اختیار نداشته و برنامه ها و استراتژی های فروش برای همه یکسان است.

3.سایت های مخصوص تبلیغات

یکی دیگر از انواع سایت هایی که برای اطلاع از تفاوت انواع سایت لازم است تا در مورد آن اطلاعات به دست آوریم سایت های تبلیغاتی هستند. این سایت ها همانطور که از نام آنها مشخص است به منظور انجام تبلیغات در حوزه ها و زمینه های گوناگون طراحی شده و مورد استفاده قرار می گیرند.

در این سایت ها می توانیم تبلیغات شرکت ها، تبلیغات مربوط به محصولات، تبلیغات مربوط به خدمات، تبلیغاتی در زمینه ی نیازمندی ها و سایر مواردی از این دست را انجام دهیم. معمولا هدف اصلی از طراحی این سایت ها به دست آوردن درآمد برای شخصی است که دارنده ی سایت به شمار می آید.

اطلاعات و محتوایی که در این دست از سایت ها بارگذاری می شود عمدتا به وسیله ی کاربران آنها و یا افرادی که قصد درج آگهی در این سایت ها را دارند انجام می گیرد. پارامتر مهمی که می بایست برای طراحی این سایت ها به آن توجه داشت این است که ساختاری کاملا خوب و مناسب برای آنها در نظر گرفت و همچنین اطلاعاتی که در این سایت ها قرار می گیرند می بایست به صورت جامع و کامل و نیز درست طبقه بندی شوند تا در حجم بالای اطلاعاتی که روی سایت قرار می گیرد مشکلی به وجود نیاید.

4.سایت هایی که به منظور اطلاع رسانی طراحی شده اند

برای این که بتوانیم در مورد تفاوت انواع سایت به صحبت بپردازیم در این قسمت به بررسی یکی از انواع سایت ها یعنی سایت های اطلاع رسانی خواهیم پرداخت.

این نوع از سایت ها عمدتا برای این هدف طراحی و راه اندازی می شوند که یک شرکت، موسسه و … را معرفی نموده و سپس در مورد نوع کاری که این مجموعه انجام می دهد، خدماتی که این مجموعه ارائه می کند، محصولاتی که برای مشتری های خود ارائه می کند و حتی ارائه ی اخبار در مورد آن شرکت و یا به طور کلی مجموعه توضیحاتی ارائه دهند و مخاطب را مطلع سازند.

این سایت ها ارتباط دو طرفه با کاربر نداشته و عملا یک سویه هستند. مخاطبان این سایت ها تنها می توانند موارد و اطلاعات موجود در سایت را مطالعه نموده و آنها را ببینند. البته گاها در موارد خاص که امکان نظردهی وجود داشته باشد آنها می توانند نظرات خود را ارائه دهند.

5.سایت های مربوط به سوشال مدیا یا شبکه های اجتماعی

در بحث تفاوت انواع سایت نوع دیگری از سایت ها مطرح می شود که سایت های مربوط به شبکه های اجتماعی هستند. این سایت ها به منظور به وجود آوردن شبکه های اجتماعی مختلف که در حوزه های مختلف بوده و در پلتفرم های گوناگونی در بستر اینترنت ارائه می شوند به وجود آمده اند.

اطلاعاتی که در این دست از سایت ها میان کاربران رد و  بدل می شود به صورت چند طرفه بوده و کاربران این دست از سایت ها می توانند در سطح های مختلفی با همدیگر در ارتباط باشند. کلیه ی محتوایی که در این سایت ها تولید شده و  بارگذاری می شوند به وسیله ی کاربران است. از جمله نمونه های معروف برای این نوع از سایت ها می توان به فیسبوک، لینکدین و سایر مواردی از این دست اشاره کرد.

6.سایت های مخصوص تجارت الکترونیکی

نوع دیگر سایت ها که د این قسمت از تفاوت انواع سایت به آن می پردازیم سایت های منحصر برای تجارت الکترونیکی هستند. با توجه به این که تجارت الکترونیکی امروزه دیگر مانند قبل محدود نیست و بسیار گسترده است نیاز به این دست از سایت ها هم به شدت افزایش پیدا کرده است. قبل تر این نوع سایت ها محدود به چند شرکت می شد اما در حال حاضر عده ی کثیر از افراد در این شبکه ها به صورت ناشناخته حضور پیدا می کنند.

همچنین در گذشته محتوای این دست از سایت ها تنها محدود به دیتاهایی بود که در ارتباط با سفارش گرفتن و یا پذیرش سفارش های مختلف بود، اما امروزه سایر کارهایی نظیر انجام تبلیغات، پذیرش آگهی های مختلف، انجام مدارکات در همین زمینه، ارائه و انجام قراردادها و حتی انجام کارهای مالی مانند تسویه کردن کلیه ی حساب های موجود راهم در بر می گیرند.

کلیه  سایت هایی که به این شکل مشغول فعالیت هستند می بایست دارای زیرساخت های لازم و در عین حال قابل اطمینانی برای رسیدن به این هدف در اختیار داشته باشند. برای مثال این سایت ها می بایست امکان برقراری ارتباط با مشتری را حتما در اختیار داشته باشند و یا به کمک سامانه های موجود در این زمینه امکان انجام سایر فعالیت ها را فراهم آورند.

7.سایت های آموزشی

نمونه ی بعدی از انواع سایت که در این قسمت از تفاوت انواع سایت به آن می پردازیم سایت های آموزشی هستند. نام این سایت ها کاملا بیانگر محتوایی است که آنها ارائه می دهند. یعنی این دست سایت ها به منظور ارائه ی آموزش های در حوزه های مختلف به کاربران طراحی شده و راه اندازی می شوند.

خود این سایت ها دارای تنوع بالایی بوده و می توانند در بر دارنده ی اموزش های کوتاه و عمومی باشند یا آموزش های حرفه ای و تخصصی. حتی گاها این دسته سایت ها برای آموزشگاه های انلاین راه اندازی می شوند و هدف آنها ارائه ی آموزش های تخصصی و حرفه ای است.

هر وب سایت آموزشگاهی می تواند رویکرد خاص خود را داشته و با سایر آموزشگاه ها ی آنلاین متفاوت باشد ولی به طور عمده آنها در رابطه با خدماتی که این موسسه یا آموزشگاه ارائه می دهد به صحبت پرداخته و به اطلاع رسانی راجع به دوره های آموزشی خود ، زمان انها، سرفصل ها و … می پردازند و برای ثبت نام دانشجویان به صورت آنلاین هم تمهیداتی ارائه می دهند. همچنین در این سایت ها عموما امکان برگزاری آزمون های آنلاین وجود دارد.

8.سایت های خبری

در این قسمت از تفاوت انواع سایت به وب سایت های خبری می رسیم. با توجه به این که در حال حاضر ما در عصر تکنولوژی زندگی می کنیم همه چیز می بایست مطابق همین دوره و زمان باشد. لذا روش های خبررسانی هم در نوع خود تغییرات عمده ای داشته اند. دیگر مانند گذشته روزنامه ها و تلویزیون سورس های اصلی برای دریافت خبرها نیستند بلکه وب سایت های خبری حرف اول را در این زمینه می زنند.

این وب سایت ها اخبار را به صورت شبانه روزی پوشش داده و هر خبری از هر جای دنیا را که بخواهید برای شما در اختیار دارند. شما می توانید در هر ساعت از شبانه روز وارد این سایت ها شده و اخبار روز و حتی آرشیوی از خیرهای گذشته را در اختیار داشته باشید. همچنین خبرها به صورت دسته بندی شده ی موضوعی هستند و شما می توانید فیلد مورد نظر خود را انتخاب نموده و به مطالعه ی اخبار آن بپردازید.

لازمه این نوع سایت ها سرعت بارگذاری و آپلود فوق العاده بالا است. همچنین آنها می بایست امکان جستجویی دقیق و جامع را چه در فرمت ساده و جه در فرمت پیشرفته برای کاربران خود در اختیار داشته باشند.

تفاوت انواع سایت از دیدگاه طراحی فنی آنها

در قسمت های قبلی به تفاوت انواع سایت از دیدگاه عملکردی پرداختیم. در این قسمت اما به تفاوت انواع سایت از دیدگاه طراحی فنی خواهیم پرداخت. سایت ها از نظر طراحی فنی به دسته بندی های زیر تقسیم می شوند:

1.سایت های ایستا: این سایت ها کاملا مشابه یک کاتالوگ هستند که به صورت الکترونیکی ارائه شده است و به معرفی آن وب سایت و خدمات و ویژگی های آن می پردازد. اطلاعات این سایت ها تنها به وسیله ی طراح سایت قابل تغییر است.

2.سایت های پویا: این سایت ها از سایت های ایستا کامل تر بوده و علاوه بر کلیه ی خدمات سایت های ایستا خدمات دیگری نظیر فرستادن اتوماتیک ایمیل، خرید کردن به صورت برخط و … را در اختیار دارند. مدیر سایت میتواند هر تغییری که بخواهد در آنها به وجود آورد.

 

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *